~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος (5 Ιουνίου)


Οι πυρκαγιές του 2007 ήταν η μεγαλύτερη κοινωνική οικολογική και οικονομική κρίση που έχει βιώσει η χώρα μας μετά την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και με την απώλεια 76 συνανθρώπων μας. Δυστυχώς στη χώρα μας δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αναπτυξιακής προστασίας των δασών και του δασικού πλούτου.
Για μας η δασοπροστασία αποτελεί δείκτη της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας. Διαχρονικές είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με αποκορύφωμα τον νόμο 2612/1998 που διαχωρίζει την πρόληψη από την καταστολή των δασικών πυρκαγιών και ουσιαστικά απαξιώθηκε η Δασική υπηρεσία της χώρα μας.
Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και στον ΟΗΕ, η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που ονοματίστηκε ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της Συμφωνίας του Κιότου. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση (με Έλληνα επίτροπο της Ν.Δ) ξεκινάει η διαδικασία παραπομπής της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί δεν εφαρμόζουμε τους στοιχειώδεις μηχανισμούς που χρειάζονται για την συμφωνία του Κιότου. Ήδη ανακοινώνεται βαρύτατο πρόστιμο από την επιτροπή της Ε.Ε σχετικά με τις ανεξέλεγκτες χωματερές.
Λίγες ημέρες μετά την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου βλέπουμε ότι η κατάσταση δεν διαφέρει από την περυσινή, όταν μάλιστα οι καιρικές συνθήκες προμηνύονται αρκετά δύσκολες, παράδειγμα ο Νομός μας. Ένα χρόνο μετά τις φωτιές οι ίδιοι οι δήμαρχοι των πυρόπληκτων περιοχών αναφέρονται στη μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των υπεσχημένων και ουσιαστικά καμία προετοιμασία για το φετινό καλοκαίρι και ότι επικρατεί το χάος. Το Μαίναλο παραμένει απροστάτευτο. Στη Μεγαλόπολη κόβονται 5000 δένδρα και στον Δ. Τρίπολης κινδυνεύει να οικοπεδοποιηθεί το 40% του Άλσους Αγ. Γεωργίου. Ένα δάσος 100 χρόνων. Είμαστε κυριολεκτικά στο πάτο του βαρελιού. Αν δεν αναστραφεί αυτή η κατάσταση τότε θα έχουμε και άλλα θύματα σε ανθρώπινες ζωές και επιπτώσεις στην πολιτιστική μας κληρονομιά, στο πράσινο στην ποιότητα της ζωής μας και στο μέλλον της χώρας μας.

Χρειάζονται σημαντικές τομές, όπως η δημιουργία ανεξάρτητου Υπουργείου Περιβάλλοντος, ενοποίηση σ’ ένα οργανισμό των λειτουργιών πρόληψης - καταστολής και αναβάθμιση της Δασικής υπηρεσίας, σύνταξη δασολογίου και κτηματολογίου, αύξηση των κονδυλίων για την προστασία - ανάπτυξη - βελτίωση του περιβάλλοντος, λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας, προστασία του Μαινάλου και του οικολογικού πάρκου του Πάρνωνα.

Ζητάμε από τον Δ. Τρίπολης να διασφαλίσει με κάθε μέσο και τρόπο το Άλσος Αγ. Γεωργίου και τα άλλα αλσύλλια.

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε του ΣΥΝ

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Αυτες τις μερες παιζει ακομη διαδηλωση που μας αφορα ολους...

THΝ KYΡIAKH 15-6-2008,ΟΛΟΙ ΣΤΗ "ΒΟΥΒΗ" ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS --ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ--

Η Ελληνική Κυβέρνηση μέσα στις επόμενες μέρες,
ετοιμάζεται να προβεί στη ψήφιση νομοθετικού πλαισίου,
με το οποίο θα μπορεί να ελέγχει
και να φιλτράρει τις ιδεές και τις αποψείς
που ανταλλάσσονται στα blogs.

Εμείς,οι χρήστες του διαδικτύου και όχι μόνο,
δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ψηφιστεί
κανένας τέτοιος νόμος,
ο οποίος θα νομιμοποιεί τη λογοκρισία.
Γι'αυτό και κατεβαίνουμε όλοι μαζί
στη Πλατεία Συντάγματος,
τη Κυριακή 15-6-2008,
στις 6 το απόγευμα,ώστε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα,
σε όλους αυτούς που θέλουν
να κυβερνήσουν τον Κυβερνοχώρο.

--ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ--
Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ