~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ερώτηση Ρέππα για τις ζημιές στα αμπέλια για έκτακτη οικονομική βοήθεια για τους πληγέντες από τον παγετό αμπελουργούς της περιοχής Μαντινείας

Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ζητώντας έκτακτη οικονομική βοήθεια για τους πληγέντες από τον παγετό αμπελουργούς της περιοχής Μαντινείας.
Ο κ. Ρέππας επισημαίνει ότι η περιοχή της Μαντινείας στο Νομό Αρκαδίας επλήγη ιδιαίτερα σκληρά τον φετινό χειμώνα από ακραία καιρικά φαινόμενα — κυρίως παγετό -, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς η φετινή παραγωγή των αμπελιών και ταυτόχρονα να χαθεί το κύριο και αποκλειστικό εισόδημα των αγροτών.
Στην περιοχή δραστηριοποιείται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λουκά - Μαντινείας/Αρκαδίας, τα μέλη του οποίου — κυρίως αμπελουργοί - βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση γιατί είχαν ήδη καταβάλει τα έξοδα που προαπαιτούνται κατά την καλλιέργεια των αμπελιών. Μια προσπάθεια τους να αντισταθμίσουν το χαμένο εισόδημα τους με την καλλιέργεια ετήσιων κηπευτικών δεν ευδοκίμησε, λόγω της ανομβρίας στην περιοχή. Έτσι η διαβίωση των περισσοτέρων αγροτικών νοικοκυριών εξαρτάται από μια έκτακτη αποζημίωση.
Υπό την απειλή της οικονομικής εξαθλίωσης στην περιοχή:
Ερωτάται ο κ. Υπουργός αν προτίθεται να καλύψει ασφαλιστικά, κατ’ εξαίρεση, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λουκά - Μαντινείας/Αρκαδίας και τους πληγέντες από τον παγετό αμπελουργούς;


*********************************************************************************
Στην Κυνουρία ο Γ. Ψαριανός Βουλευτής του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Δημοτικά Διαμερίσματα της Κυνουρίας θα επισκεφθεί το Σάββατο και Κυριακή ο Βουλευτής του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Γρηγόρης Ψαριανός.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει το Σάββατο 17 Μαΐου 2008 στις 6 το απόγευμα επίσκεψη στον Άγιο Ανδρέα και στις 8.00 το βράδυ επίσκεψη στον Τυρό.
Την Κυριακή 18 Μαΐου 2008 στις 10:30 το πρωί θα επισκεφθεί το Κορακοβούνι, Δολιανά και Παράλιο, στις 6.00 το απόγευμα θα περιοδεύσει περιοδεία στο Άστρος και στις 8:30 το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία - συζήτηση στο Πνευματικό Κέντρο του Αστρους.

* από την ΕΡΑ Τριπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: