~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Αυξήθηκε ο πλούτος των πλουσίων και η φτώχεια των φτωχών

του Κώστα Πουλακίδα*
Χαρακτηριστικό δείγμα νεοφιλελευθερισμού είναι ο προϋπολογισμός του 2008, όπως τόνισε ο Γιάννης Μπανιάς, ο οποίος επέκρινε την "περισσή υπεροψία" και τον "έντονα προκλητικό τρόπο" με τον οποίο η κυβέρνηση πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τις προεκλογικές της δεσμεύσεις। Η κυβερνητική πολιτική, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει 5 κεντρικές κατευθύνσεις – επιλογές: λιτότητα, ακρίβεια, ανεργία, ιδιωτικοποιήσεις, θυσία του περιβάλλοντος στο βωμό του κέρδους. "Αυξήσατε τον πλούτο των πλουσίων και αυξήσατε τη φτώχεια των φτωχών", επεσήμανε ο Γ. Μπανιάς φέρνοντας ως απόδειξη την αύξηση των κοινωνικά άδικων έμμεσων φόρων και την εξίσωση στο φορολογικό νομοσχέδιο του μικροϊδιοκτήτη και του μεγαλοϊδιοκτήτη οι οποίοι θα πληρώσουν το ίδιο ποσοστό φόρου. Κάλεσε την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι δεν θα αυξήσει το ΦΠΑ, θα φορολογήσει την πολυτελή διαβίωση, τα κέρδη των ανωνύμων εταιρειών και την εκκλησιαστική περιουσία. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής επισημαίνοντας ότι η αριστερά μιλά για "εξωτερική πολιτική ειρήνης", ενώ η κυβέρνηση αυξάνει διαρκώς τις στρατιωτικές δαπάνες την τελευταία τετραετία. Αυτό το παραδέχθηκε και ο Β. Μεϊμαράκης, λέγοντας ότι υπηρετεί την άμυνα. Είναι υποκριτικός ο ισχυρισμός, απάντησε ο Γ. Μπανιάς επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Συνθήκη που υπογράφηκε στη Λισσαβώνα επιβάλλει τη διαρκή αύξηση των στρατιωτικών δαπανών. "Η ειρωνεία είναι ότι η Ελλάδα είναι το κράτος με τις υψηλότερες στρατιωτικές δαπάνες κατά κεφαλήν στην Ευρώπη, τις υψηλότερες αλλά και τις αδιαφανέστερες", πρόσθεσε επικρίνοντας την κυβέρνηση για τη συμμετοχή "στις γκανγκστερικές στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ". "Προσφέρετε υπηρεσίες την επεκτατική ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.", υπογράμμισε και σημείωσε ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στην Ελλάδα "η μοναδική συμφωνία που έγινε δεν ήταν φιλειρηνική, ήταν φιλοπόλεμη" (αφορούσε την κοινή δύναμη ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ). Ο Γ. Μπανιάς πρότεινε ένα προϋπολογισμό που θα δημιουργεί σταθερές θέσεις εργασίας και θα προστατεύει το περιβάλλον, θα προστατεύει τις μικρές επιχειρήσεις της κτηνοτροφίας και θα ενισχύσει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία δίνοντας το 5% του ΑΕΠ.


*από την εφημερίδα ΑΥΓΗ 19.12.2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: