~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ- Απόστολος Γιαγιάννος από την Τρίπολη




"Και αν είναι ανθρώπινος ο πόνος
δεν είμαστε άνθρωποι μόνο για να πονάμε..."
Γ. Σεφέρης


Φωτιές, καταστροφές και θλίψη για τους συνάνθρωπούς μας που έφυγαν σ' αυτή την λαίλαπα που δεν άφησε τίποπα όρθιο. Και ο "Ευλογημένος αυτός Έλληνικός Τόπος" έγινε "Κρονίου Τόπος" για μας, τα παιδιά μας τους ξένους φίλους μας. Και οι "υπεύθυνοι κυβερνήτες μας" για άλλα τυρβάζουν... χάθηκε και αυτή η λιγοστή τσίπα στις μέρες μας.
Υπάρχουν και εξαιρέσεις σ΄αυτή την χοντροκοπιά των ανευθυνοϋπεύθυνων μια από αυτές ο Κωνσταντίνος Μιχόπουλος Δήμαρχος Γόρτυνος που έδωσε τον Αγώνα του στα χωριά της ορεινής Γορτυνίας.. του λέμε από καρδιάς συγχαρητήρια και μπράβο. Άξιος.



Αρκετά με τον πόνο που δεχθήκαμε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξεχνάμε, ώρα να βάλουμε την τέχνη στη ζωή μας και θα αναφερθούμε στο έργο του συμπατριώτη μας Αρκά Απόστολου Γιαγιάννου, που γεννήθηκε το 1945 στην Τρίπολη της Αρκαδίας. Σπούδασε γραφικές τέχνες στον Α.Τ.Ο. (1965-1967) με δασκάλους τους Αλεβίζο Τάσσο, Ηλία Δεκουλάκο και Δημήτρη Μυταρά. Συνέχισε τις σπουδές του στη ζωγραφική (1971-1973) με τον Ηλία Δεκουλάκο. Το 1968 ίδρυσε και διηύθυνε μέχρι το 1974 το εργαστήριο εφαρφοσμένων τεχνών "Μορφή". Παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση το 1974 στην Αθήνα. Ακολούθησε σειρά ατομικών και ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 'Εχει ακόμη εικονογραφήσει σειρά βιβλίων και περιοδικών και έχει ασχοληθεί με τη λαογραφία. Ανάμεσα σε έναν αφηρημένο εξπρεσιονισμό και μια απαιτητική ιμπρεσιονιστική τοπιογραφία, το έργο του περνά σε ένα καθαρά προσωπικό ιδίωμα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Από τη ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΓΚΕΛΑΡΗ http://www.cangelaris.com/gr_art_yaya.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: