~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Μια νέα καταστροφή έπληξε μεγάλο μέρος της Τεγέας και της Μαντινείας με σφοδρή χαλαζόπτωση και αέρα στις 09/08.

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ



Μια νέα καταστροφή έπληξε μεγάλο μέρος της Τεγέας και της Μαντινείας με σφοδρή χαλαζόπτωση και αέρα στις 09/08. Δεν άφησε τίποτα όρθιο από όσα είχαν απομείνει από τον παγετό του Μαΐου, που ακόμα δεν έχουν γίνει εκτιμήσεις, και τις πλημμύρες πριν 2 μήνες. Τότε η
Περιφέρεια Πελοποννήσου κήρυξε την περιοχή σε ''κατάσταση εκτάκτου ανάγκης''. Μια ''κατάσταση εκτάκτου ανάγκης'' που παραμένει στα χαρτιά καθώς δεν έχει ενημερωθεί κανένας αρμόδιος φορέας για να λάβει μέτρα ανακούφισης των πληγέντων όπως αυτά που προβλέπει η έκτακτη ανάγκη (ΟΓΑ, ΔΕΗ, κλπ). Δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να παίζουν με το μπαλάκι των ευθηνών πετώντας το ο ένας στον άλλον. Γίναμε όλοι μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης επικοινωνιακής καταιγίδας από κυβέρνηση και τοπική διοίκηση τις πρώτες μέρες και ακούσαμε πολλές υποσχέσεις. Σήμερα 2 μήνες μετά δεν έχει παρθεί ούτε ένα μέτρο ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε καν η καταγραφή των ζημιών. Καλά κρατούν οι παραστάσεις από παράγοντες και παραγοντίσκους που κόπτονται για την επιβίωση των αγροτών, κοροϊδεύοντας μας ότι αυτοί θα μας σώσουν αρκεί να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε. Παραβλέπουν το γεγονός ότι οι αγρότες δεν έχουν περιθώρια να περιμένουν, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Τι έχουμε δει όμως μέχρι τώρα;
·         Τον διπλασιασμό του χαρατσιού για τα οδοιπορικά των ελεγκτών από τον ΕΛΓΑ, τα οποία δεν πάνε για να πληρωθούν τα οδοιπορικά.
  • Να μην έχει υπογράφει η ΚΥΑ για να παρθούν τα μέτρα ανακούφισης της έκτακτης ανάγκης.
  • Έμειναν ή θα μείνουν ανασφάλιστοι αγρότες λόγω αδυναμίας πληρωμής, επειδή ο ΟΓΑ δεν έχει επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Ακούσαμε τον υπουργό κ. Αποστόλου να μας λέει μέσα στην βουλή ότι δεν ξέρει εάν και από που θα βρεθούν τα χρήματα για αποζημιώσεις.
·         Λόγια συμπόνιας και χτυπήματα στην πλάτη από Περιφέρεια και Δήμο όμως στη πράξη δεν έχουμε δει τίποτα εκτός από κάτι γενικόλογα για αποκατάσταση μέρους των ζημιών. Δεν είδαμε για παράδειγμα τον δήμο Τρίπολης να παίρνει απόφαση για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη όπως προβλέπει η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εκτός εάν και ο δήμος δεν έχει ενημερωθεί.

 Έχει τεράστιες ευθύνες η «αριστερή» κυβέρνηση που συνεχίζει στον ίδιο και χειρότερο δρόμο με τις προηγούμενες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: