~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ - Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά τους μηχανήματα, την Κυριακή 24 Γενάρη στις 11:00 το πρωί στον ΟΓΑ στην Τρίπολη.

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ



Σε μαζική σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Κερασίτσα, αποφασίσαμε ομόφωνα να συστρατευτούμε με την υπόλοιπη αγωνιζόμενη αγροτιά όλης της χώρας, να βγούμε στα μπλόκα του αγώνα. Μετά από διεξοδική συζήτηση καταλήξαμε στο πλαίσιο διεκδικήσεων όπως καθορίστηκε σε επανειλημμένες πανελλαδικές συσκέψεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά τους μηχανήματα, την Κυριακή 24 Γενάρη στις 11:00 το πρωί στον ΟΓΑ στην Τρίπολη.

Στόχος είναι να ενταθεί η αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, που προωθεί εξοντωτικά φορολογικά και άλλα μέτρα. Φορολογία που θα φτάσει το 26% και μαζί με την προκαταβολή το 52%. Έρχεται το νέο ασφαλιστικό, που σημαίνει τουλάχιστον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, ενώ ήδη σήμερα το 38% των αγροτών και κτηνοτρόφων αδυνατούν να πληρώσουν τον ΟΓΑ. Μας καλούν να πληρώνουμε 20% του εισοδήματος για σύνταξη και επιπλέον 7,5% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με απλά λόγια θέλουν να πληρώνουμε 80% του εισοδήματος μας προ φόρων μόνο για εφορία, υγεία και σύνταξη. Αφήνοντας μας 20% για να πληρώνουμε ΕΛΓΑ, ΕΝΦΙΑ, να βγάλουμε πέρα την παραγωγή μας, να καλλιεργήσουμε την επόμενη χρονιά και να περάσει και το σπίτι μας. Όλα αυτά μας οδηγούν με βεβαιότητα στην ανεργία και στα συσσίτια. Εκεί μας οδηγεί η νέα ΚΑΠ στο ξεκλήρισμα, στη μη παραγωγή.


Συμμετέχουμε σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση που οργανώνεται ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Συμπορευόμαστε με όλα τα άλλα λαϊκά στρώματα (εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, εμποροβιοτέχνες, επιστήμονες, νεολαία) που αντιμετωπίζουν ίδιας κλίμακας επίθεση.

Συμμετέχουμε το Σάββατο 23 Γενάρη στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλ. Πετρινού στις 6:30 το απόγευμα και 

Νεκρώνει όλη η Ελλάδα την Πέμπτη 4 Φλεβάρη στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία.


ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: